GO HDZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Nedjelja, 20. travanj 2014.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


KONTAKTIRAJTE NAS

ARHIVA NOVOSTI

24. obljetnica osnutka PO HDZ-a Podsljeme

24. 03. 2014.

24. obljetnica osnutka PO HDZ-a Podsljeme

U petak, 21. ožujka 2014.g. je proslavljena 24. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice u područnoj organizaciji Podsljeme. Uz mnogobrojne članove i simpatizere HDZ-a  svečanost je posebno uveličao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice gospodin Tomislav Karamarko.
Nakon pozdravnog govora, domaćina, predsjednika područnog odbora HDZ-a Podsljeme, Tomislava Kelića, prepunoj dvorani punoj pozitivnih emocija obratio se Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine.

U svom govoru, Mikulić se osvrnuo na dobre rezultate u gradskoj četvrti Podsljeme, gdje smo  imali najveću razliku u Zagrebu u odnosu na SDP-ovu listu. Podsljeme ima povijest i tradiciju uspješnog HDZ-a. No, nije samo povijest dobra, dobra je i sadašnjost. Nema kulturnog i društvenog događaja na ovim prostorima da naše članice i članovi nisu uključeni i kao takvi prepoznati među svojim sumještanima. Ova obljetnica je prigoda da se prisjetimo i svih preminulih koji večeras nisu s nama. Na osobit način smo dužni prisjetiti se svih poginulih hrvatskih branitelja koji su u svojim obiteljskim domovima od svojih roditelja učili da je Hrvatska nešto najsvetije na ovoj zemlji! Posebno i iskreno hvala svim poginulim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima i svim generalima pobjedničke hrvatske vojske. Danas će mnogi reći za ova mjesta podno obronaka Medvednice da su elitni kvartovi. Kao zastupnik u Gradskoj skupštini znam da to nije tako, jer nedostaje mnoštvo komunalne infrastrukture, od vodovoda do kanalizacije, ne postoje adekvatni prostori za športske sadržaje, nedostaju pastoralni centar i ambulanta u Gračanima, ne postoje domovi za starije i nemoćne osobe. Jedna od glavnih stvari za koju se od početka zalažemo jest renoviranje osnovne škole u Vidovcu. Premda smo u oporbi, sa svojim radom u skupštini nastojat ćemo dati doprinos da se izrealizira što više projekata za gradsku četvrt, Podsljeme. – rekao je Mikulić.

Na kraju se nazočnima obratio i Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice.

Poseban pozdrav iz srca uputio je svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i svim utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice. Karamarko je naglasio kako je pričao o obljetnicima osnutka Hrvatske demokratske zajednice diljem domovine zapravo priča o novoj Hrvatskoj državi. Sve što je Hrvatska demokratska zajednica činila do sada bilo je u interesu Hrvatske, pod HDZ-om stvorena je država koji su sanjali naši djedovi. Željeli smo demokratsku, slobodnu i neovisnu državu, sretne su one generacije koje su imale mogućnost stati iza utemeljitelja i vizionara dr. Franje Tuđmana. Gradili smo Hrvatsku po mjeri našim emocija, a sada je naša domovina Aktualnoj Vladi „slučajna država „, i svojim ideološkim vrijednostima pokušaju promijeniti hrvatskog čovjeka. Od kuda imaju to pravo ?!- upitao se Karamarko. Podsjetio je i na katastrofalnu gospodarsku politiku, jedino što se osjeća neprestana je represivna porezna politika aktualne Vlade, BDP pada deseti kvartal za redom, iz sredstva Europskih fondova nismo povukli niti jedan euro, događa se novi „egzodus“ Hrvata van Domovine, odlaze mladi i obrazovani Hrvati kojima država nije sposobna bila osigurati radna mjesta i dostojan i kvalitetan život.- zaključio je Tomislav Karamarko.


Više

JARUN: Dan narcisa

24. 03. 2014.

JARUN: Dan narcisa

U subotu, 22. ožujka 2014. na tržnici Jarun obilježen je Dan narcisa, dan posvećen oboljelima od raka dojke. Cilj akcije jest podizanje svijesti o toj bolesti koja je prva na ljestvici smrtnosti kod žena. Karcinom dojke ne može se spriječiti, ali se može na vrijeme otkriti.  Samoj akciji su se odazvali mnogi članovi HDZ-a s područja Trešnjevke –jug i vijećnici HDZ-a u Mjesnim odborima i Vijeću gradske četvrti Trešnjevka-jug. Humanitarnom prodajom 1500 komada narcisa prikupljena su znatna financijska sredstva.   Sva prikupljena sredstva usmjeravaju se za kupnju linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju - aparata za jednokratno zračenje.


Više

Obilježavanje 24. godine osnutka HDZ-a u Rijeci

24. 03. 2014.

Obilježavanje 24. godine osnutka HDZ-a u Rijeci

U nedjelju, 23. ožujka, održana je proslava 24. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji kojoj je uz Tomislava Karamarka, predsjednika Hrvatske demokratske zajednice,  nazočio i Milijan Brkić, glavni tajnik, Milan Kovač, predsjednik Utemeljitelja HDZ-a i Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba i potpredsjednik Gradske skupštine.

„ Budite ponosni, pustite one koji nas žele poniziti. Nazvali su nas strankom opasnih namjera, pa lopovskom organizacijom, ali mi smo predvođeni dr. Tuđmanom, najvećim Hrvatom 20. stoljeća, znali kuda idemo jer su nas vodili srce, ljubav, tradicija, ono što su nas učili očevi i didovi. Dr. Tuđman srušio je hrvatski berlinski zid, a onaj tko to želi obezvrijediti ima upitan odnos prema narodu i domovini. Ušli smo u Europsku uniju zahvaljujući HDZ-u, a neki su sa strane samo škrgutali zubima i gunđali. Na izborima 25. svibnja odnijet ćemo treću pobjedu u dvije godine. Naš je politički protivnik ošamućen, rastemo svakoga dana i sve smo jači. Ipak, frakcije i podijeljenost u stranci nećemo tolerirati“, izjavio je i zaključio Karamarko.


Više

Obilježavanje svjetskog dana voda na Jarunskom jezeru

22. 03. 2014.

Obilježavanje svjetskog dana voda na Jarunskom jezeru
Dana 22. ožujka 2014. obilježen je svjetski dan voda u organizaciji HDZ-a i MHDZ-a Trešnjevka jug na Jarunskom jezeru.


Više

Izborna skupština TO Knežija

21. 03. 2014.

Izborna skupština TO Knežija

Dana 20. ožujka 2014 godine održana je izvanredna izborna skupština TO Knežija na kojoj je u tolerantnoj i demokratskoj atmosferi, uz nazočnost 36 članova stranke, izabrano novo čelništvo navedenog Temeljnog ogranka. Novi je Predsjednik gospodin Zdravko Brkić a novi su članovi Izvršnog odbora slijedeća  gospoda  Benceković Mladen, Toma Bošnjak, Ivan Bračić, Marko Jurišić, Josip Knežević, Ivica Lozo, Roko Milković, Ivica Nikolić . Ujedno je izabrano i 13 izaslanika za izbornu skupštinu PO HDZ Trešnjevka jug.

Nakon završetka izvanredne izborne skupštine novo izabrani Predsjednik IO TO Knežija zahvalio se članovima skupštine na u svoje ime kao i u ime svih izabranih te pozvao na zajedništvo i zajednički rad na daljoj konsolidaciji TO Knežija.


Više