GO HDZ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Četvrtak, 18. rujan 2014.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


KONTAKTIRAJTE NAS

ARHIVA NOVOSTI

Jakuševec - demagogija i diskriminacija

05. 06. 2014.

Jakuševec - demagogija i diskriminacija

Na današnjoj nastavljenoj 14. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, na  samom početku žustro se raspravljalo o predloženom Zaključku aktualnog gradonačelnika o novčanoj naknadi za umanjenje kakvoće življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec.

Stav gradskih zastupnika Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba izložio je Andrija Mikulić, potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik Odbora za zaštitu okoliša u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Zaključak o novčanoj naknadi za umanjenje kakvoće življenja na području utjecaja građevine namijenjene zbrinjavanju otpada Prudinec – Jakuševec, Klub HDZ-a Grada Zagreba smatra čistom demagogijom aktualnog gradonačelnika i diskriminirajućim za dio stanovništva  naselja Jakuševec, Hrelić i Mićevec.  Naime sam naslov Zaključka je neprimjeren jer se postavlja pitanje na koji način se mjeri kvaliteta života stanovništva u blizini Jakuševca te kako je moguće da dio stanovništva ima pravo na isplatu naknade za umanjenju tržišinu vrijednost nekretnina dok drugi dio stanovništva nema pravo na naknadu iako žive na istom području. Predložni Zaključak aktualnog gradonačelnika je diskriminirajući u odnosu na dio stanovništva okolnih naselja Jakuševca. Isto prilikom, Mikulić je zatražio od nadležnog gradskog ureda i aktualnog gradonačenika popis vlasnika nekretnina i članova uže obitelji vlasnika nekretnina koji primaju nakanadu s transparetno naznačenom visinom iznosa naknade radi utvrđivanja korisnika naknade i uvjeta pod kojima su isti ostavrili pravo na obeštećenje. Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, Mario Župan zatražio je proširenje prava na naknadu i za stanovništvo naselja Savica Šanci, Borovje i Petruševec jer se također nalaze unutar 500 metara radiusa odlagališta Jakuševec – Prudinec. S tim više jer se naselje Savica Šanci -Borovje uz nesnosni smrad odlagališta Jakuševec bori i s dodatnim ekološkim problemom zagađenja od Toplane i gudronima  odnosno opasnim rafinerijskim  otpadom odloženim  u pojedina jezera Savica Šanci i  to nepunih kilometar udaljenosti od najvećeg gradskog vodocrpilišta s kojeg se 30% Grada Zagreba opskrbljuje  pitkom vodom.


Više

Konferencija za medije - EU izbori 2014.

05. 06. 2014.

Konferencija za medije - EU izbori 2014.

Danas, 5. lipnja 2014. godine održana je konferencija za medije Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba u Središnjici Stranke.. Na konferenciji za medije govorio je Andrija Mikulić, predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba i akademik Željko Reiner u nazočnosti Ivana Ćelića, tajnika GO HDZ-a Grada Zagreba i Marija Župana, dopredsjednika.

Andrija Mikulić se zahvalio svima onima koji su kandidacijskoj listi Hrvatske demokratske zajednice povjerili svoj glas, te bez ikakve euforije, s ponosom istaknuo da je timski rad i zajedništvo zagrebačkog HDZ-a, nakon sedamnaest godina posta polučilo značajnu pobjedu na izborima za Europski parlament koja nagovješćuje dvije nove skore pobjede Hrvatske demokratske zajednice – prvo na predsjedničkim, a onda i na parlamentarnim izborima.

“Ne ustručavajući se reći svoj jasan stav o svjetonazorskim temama, u protekloj godini nastojali smo u Gradskoj skupštini, argumentirano kritizirati i nuditi kvalitetna rješenja  i o mnogim komunalnim temama u Gradu Zagrebu, poglavito po pitanju bespravno izgrađenih objekata i vezano uz gospodarenje otpadom. Hrvatska demokratska zajednica je stranka običnih ljudi, ljudi koji vole svoj Grad i svoju domovinu. Već sam to i prije spominjao, a to ću učiniti i opet: Zajedno s našim zastupnicama i zastupnicima u Europskom parlamentu, nudimo pomoć i suradnju odgovornima u Gradu Zagrebu kako bi aplicirali projekte i dobili sredstva koja će omogućiti daljnji razvoj komunalne infrastrukture našega Grada, osobito u rubnim dijelovima, gdje se naši građani osjećaju Zagrepčanima samo po pitanju plaćanja prireza i drugih doprinosa.” – zaključio je Mikulić.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner istaknuo je kako je nakon 1997. godine ovo prva pobjeda Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Zagrebu na nekim od izbora. Premda je ovo velikim dijelom zasluga i uspjeh zagrebačke gradske organizacije, jasna svjetonazorska platforma koju je omogućilo nacionalno vodstvo na čelu s Tomislavom Karamarkom, kao i gospodarski program s pojedinačno razrađenim projektima također su utjecali da bi rezultat kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera u Gradu Zagrebu bio 37%, što je 6% više u odnosu na prošlogodišnje izbore.


Više

Pobjeda kao u doba dr. Tuđmana!

05. 06. 2014.

Pobjeda kao u doba dr. Tuđmana!

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreba (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke) Andrija Mikulić i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, koji je ujedno član zagrebačkog GO-a, održali su danas u Središnjici konferenciju za medije pod naslovom „Rezultati izbora za Europski parlament - novi odnos političkih snaga u Zagrebu“.

Prepoznali HDZ-ov rad i znanje

Mikulić je s ponosom, ali bez ikakve euforije, najavio da je HDZ-ov eurotrijumf (i) u glavnom gradu uvod u dvije skorašnje pobjede naše stranke - na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Rezultat je to velikog, mukotrpnog rada - od argumentiranih kritika i prijedloga konkretnih rješenja za mnoge komunalne probleme (primjerice, bespravno izgrađeni objekti ili gospodarenje otpadom) - koje smo iznosili u Gradskoj skupštini - do svakodnevnoga terenskog rada i druženja sa Zagrepčankama i Zagrepčanima u svim gradskim četvrtima:

- I taj su rad prepoznali naši sugrađani: HDZ-ova koalicijska lista dobila je točno 67.506 glasova u Zagrebu, što je, uz približno istu izlaznost birača, porast od gotovo 23 tisuće glasova u odnosu na lanjske euroizbore!

Trg maršala Tita i Milana Bandića

Sjajan rezultat plod je i dosljednih, nepokolebljivih političkih stajališta obnovljenog HDZ-a:

- Zagreb niti je bio, niti će biti crveni grad, kako su to voljeli tepati drugovi iz „Kockice“. Zagreb je zapadnjačka metropola sa stoljetnom poviješću, ponosna na bana Jelačića, kralja Tomislava i zagrebačku katedralu. Kada uskoro preuzmemo odgovornost za vođenje države i grada, odmah ćemo provesti Rezoluciju Vijeća Europe o osudi svih totalitarnih režima te promijeniti naziv Trgu maršala Tita

- koji to ime još uvijek nosi zahvaljujući upravo Milanu Bandiću. Ne može se ujutro biti za Stepinca, a popodne za Tita! Tek će rješavanjem te hipoteke Zagreb uistinu postati europska metropola.


REINER: SDP-u fotelje važnije od građana!

Akademik Reiner istaknuo je pak da je ovo prva HDZ-ova pobjeda u Zagrebu od 1997. naovamo. I to još veća nego prije 17 godina: tada smo dobili 34 posto, a sada 37! Čime se HDZ vratio rejtingu iz doba predsjednika Tuđmana i nacionalnog zanosa:

- Građani su očito prepoznali i HDZ-ov gospodarski program i naše razvojno-investicijske projekte. HDZ, za razliku od aktualne vlasti u državi i Zagrebu, nudi konkretna rješenja za egzistencijalne probleme koji muče građane. Prema zadnjim istraživanjima, SDP-ovoj vladi vjeruje tek 17% ljudi! Svaka bi se ozbiljna vlada nakon takvih podataka sama povukla, no oni to neće učiniti. Kako je jučer jasno izjavio član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović, njihov je jedini cilj ostati na vlasti - po bilo koju cijenu! Ni riječi o katastrofalnoj gospodarsko-socijalnoj situaciji u koju su nas bacili, ni riječi o standardu građana, smanjenju nezaposlenosti, a povećanju investicija...

Naplata parkinga gdje Zagrepčani nemaju ni vodu!

Od novinarskih pitanja izdvajamo ono o Bandićevu planu proširenja naplate parkinga po cijelom Zagrebu. Mikulić je napomenuo da time aktualni gradonačelnik iskazuje potpunu socijalnu neosjetljivost. A i u najmanju je ruku neukusno širiti zone na one dijelove grada koji još nemaju ni osnovnu komunalnu infrastrukturu, primjerice vodu ili plin.


Na presici su sudjelovali i Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj gradskoj skupštini, te dr. Ivan Ćelić, tajnik Gradskog odbora naše stranke.


http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-u-zagrebu-23000-glasova-vise-nego-lani-pobjeda-kao-u-doba-dr-tudmana


Više

Dan Grada Zagreba i Majke Božje od Kamenitih vrata

31. 05. 2014.

Dan Grada Zagreba i Majke Božje od Kamenitih vrata

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

Subota je Marijin dan. Danas, 31. svibnja obilježavamo blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata koja se od 1991. godine slavi kao zaštitnica Grada Zagreba.

Stoljetna procesija i večeras će krenuti ulicama našega Grada. Čestitajući Vam Dan Grada Zagreba, pozivam Vas da se u svojim molitvama sjetimo svih onih koji su nastradali u poplavama na istoku Lijepe naše, kao i svih drugih koji su ostali bez krova nad glavom u našem susjedstvu!

Neka Marijin zagovor bdije nad nama!

Andrija Mikulić, dipl.ing.
predsjednik GO HDZ Zagreb


Više

14. sjednica Gradske skupštine

31. 05. 2014.

14. sjednica Gradske skupštine

Dana, 31. svibnja 2014. godine održana je 14. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Tijekom Aktualnog sata, predsjednika Kluba HDZ-HSP A. Starčević-BUZ u Gradskoj skupštini, Mario Župan uputio je upit aktualnom gradonačelniku kada će napokon biti iznesena prava verzija projekta ŠRC Svetice, kada se namjerava urediti bazen Svetice te dali su ulazna vrata ŠRC Svetice zaključana lokotom te nedostupna za zagrepčanske rekreativce.

Na aktualnom satu 14. sjednice Gradske skupštine, Andrija Mikulić, potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba postavio je pitanje imenovanja novoga ravnatelja u Domu zdravlja Zagreb – istok u kojemu je izabran dr. Raul Protić koji je kao vlasnik privatne ordinacije iza sebe ostavio nepodmirene obaveze prema državi u iznosu od 87.346 kuna.
 
Mikulić postavio je pitanje kako je moguće učiniti takav predvid na mjesto ravnatelja Doma zdravlja i izabrati čovjeka s poreznim dugom. „Koja je to poruka većini građana Grada Zagreba koji u ova teška vremena teškom mukom, ali ipak uspješno, podmiruju sve svoje obaveze. Dr. Zoran Bahtijarević kao bivši predsjednik Upravnog vijeća u tom Domu zdravlja upravo iz tog razloga nije podržao izbor dr. Protića, nakon čega je imenovan dr. Mišković koji je taj postupak preoveo tehnički „po diktatu“, -zaključio je Mikulić.
 
Ostala pitanja odnosila su se na upit o izvješću o stanju natječaja o prodaji zagrebačkih Gradskih ljekarni, kampu Veli Jože u Savudriji te kako je moguće da na nekim objektima i gradskim ustanovama nije istaknuta državna zastava. Također je predloženo prema zakonu o predškolskom odgoju izraditi mrežu predškolskih ustanova te na taj način riješiti prekapaciranost u vrtićkim skupinama.


Više